Teknoloji

Tesis Yönetimi Sektörünün Pazar Payı 76,3 Milyar Dolara Ulaşacak

Teknoloji dünyası her zaman ilerlerken gayrimenkul ve tesis yönetiminin gelişimine yön vermeye devam ediyor.

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan rapora göre, dünya çapındaki tesis yönetimi pazarının yıllık %12,6 büyüme oranıyla 2026 yılında 76,3 milyar dolara ulaşacağı varsayılıyor. Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Dünya Tesis Yönetimi Günü vesilesiyle konuşan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, sektörün değerli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun altını çizerek, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki tesislerin dijital dönüşümüne yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Hindi.

Tesis yönetimi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek, sektör profesyonellerinin çalışmalarını teşvik etmek ve bu alandaki en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla kutlanan Dünya Tesis Yönetimi Günü, bu yıl tüm dünyada ilgiyle karşılanıyor. Bir tesisin sakinleri, çalışanları, müşterileri ve misafirleri için güvenli, sağlıklı ve verimli bir ortam sağlayan tesis yönetim sistemleri, modern teknolojilerle gelişmeye devam ediyor. Dünya Tesis Yönetimi Günü vesilesiyle konuşan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, tesis yönetimi pazarının 2026 yılında 76,3 milyar dolara ulaşacağını ve işletmelerin daha verimli ve etkin yönetileceğini belirtiyor. Sensör teknolojisinden bilgi analitiğine, bulut tabanlı veri toplamadan uzaktan izlemeye kadar pek çok yenilik sunan Senyonet, ofis, konut gibi çoklu operasyon gerektiren binalarda aidat takibi, varlık yönetimi ve işçi kontrol sistemi gibi ihtiyaçları tek merkezden yönetiyor. siteler, 320 bin konutta hizmet veriyor.

Tesis Yönetimi Şubesini neler bekliyor?

Günümüzde işletmeler daha fazla verimlilik, daha düşük maliyetler ve daha fazla müşteri memnuniyeti sağlamak için tesis yönetimi çözümlerine daha fazla yatırım yapıyor. Bu eğilimin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Dünya Tesis Yönetimi Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, “Gelecekte tesis yönetimi çözümlerinin daha akıllı, daha bağlantılı ve daha özelleştirilmiş hale geleceğini tahmin etmek zor değil. Bu, sensör teknolojisi, yapay zeka, makine öğrenimi ve diğer gelişmiş akıllı teknolojilerin kullanılmasıyla mümkün olacaktır. “Birçok tesis yönetim yazılımı, sensörlerin kullanımıyla binanın enerji kullanımını izleyecek ve enerjiyi otomatik olarak ayarlayıp tasarruf etmek için yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanacak.” söz konusu. Bölümün daha sürdürülebilir hale geleceğini belirten Yıldızdoğan, “Günümüzde işletmeler güç verimliliğini artırmak, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve atık oluşumunu azaltmak için sürdürülebilirlik hedeflerine daha çok odaklanıyor. Tesis yönetimi uygulamaları da bu hedeflere ulaşmada değerli bir rol oynayacaktır. Ayrıca kullanıcı deneyimini optimize eden akıllı bina teknolojileri, daha konforlu ve güvenli ortamlar için tercih edilmeye devam edecek. Bu alanda faaliyet gösteren şube paydaşlarının en yeterli hizmeti verebilmek için teknolojik yeniliklere yatırım yapması ve sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanmasında fayda var.” açıklamalarda bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkadisehri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu