Haber

Kayseri Büyükşehir’den yerli biyoteknolojik ve organik gübre

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Önder Dr. Memduh Büyükkılıç, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre ve toprak bırakmak için çalışmalarını sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçe ve Ağaçlandırma Dairesi Başkanlığı, Ağaçlandırma ve Bakım Şube Müdürlüğü’nün 2023 yılı gübre ve ilaçlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor. .

YERLİ, BİYOTEKNOLOJİK VE ORGANİK GÜBRE KULLANILMAYA BAŞLADI

2023 bahar gübreleme çalışmaları kapsamında Erciyes Üniversitesi Teknopark ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yerli biyoteknolojik ve organik gübreler üretilerek kullanılmaya başlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tamamen organik, zararlı kimyasallar ve ağır metaller içermeyen bu iş birliği ile Teknopark’ın araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda ürettiği organik gübre kullanımının yaygınlaştırılmasına öncülük ediyor.

“DOKTOR BAŞKAN SAĞLIĞA DİKKAT”

İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen gübreleme programında Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mustafa Türkmen, parkların vatandaşların yoğun olarak kullandığı, yürüdüğü ve çocukların vakit geçirdiği alanlar olduğunu belirtti. Memduh Büyükkılıç’ın sağlığa çok önem verdiğini vurgulayarak, “Parkta kimyasalların yoğun olarak kullanılmasına aykırıdır. Bu nedenle doğa ile barışık durumdayız, Kayseri teknoparkta üretilen bu eseri daha önce teklif aldığımızda memnuniyetle karşıladık, denedik ve şu anda uyguluyoruz. Biliyorsunuz belediye başkanımız doktor. Ve doktor olduğu için sağlığa değer veriyor. Parklarda gübreleme ve ilaçlama yapmamız gerekiyor. Bu gübrelemede bu tür doğal, kimyasal olmayan, sağlığa uygun ve çevreye zarar vermeyen şeyleri kullanmamız herkesin yararınadır. Bu nedenle firmaya teşekkür ederiz. Bunu yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

“YÜZDE 20 YÜZDE 30 DAHA BAŞARILI”

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Dairesi, Ağaçlandırma ve Bakım Şube Müdürü Cüneyt Canıdemir, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Dairesi ile Erciyes Üniversitesi Teknopark’ın ortak çalışması olan projenin yüzde 20-30 oranında daha başarılı olduklarını belirtti. sıradan gübrelere kıyasla sonuç. , şunları söyledi: “Çalışmamızı ortaya koyduk. Daha önce yaptığımız deneme çalışmalarından birçok başarı elde ettik. Şu anda bulunduğumuz parklarımızda her alanda denedik. Ve sonucu yüzde yüz başarılı bulduk. Başta Kayseri halkı olmak üzere parklarımızın sakinleri kokudan, gübreden veya alerjenden rahatsız oldular. Biz de Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla bu alanlarda insanları rahatsız etmek yerine rahatlatmak adına üniversitemiz ile iş birliği içerisinde değerli hocalarımızın katkılarıyla bu alanda çalışmalar yürüttük. . Bitki, çim ve çiçeklerimizde belirli rahatsızlıkları, hastalıkları veya ihtiyaçları olan gübreleri tamamen mikroorganizma faaliyetleri ile kullanarak büyümelerini ve gelişmelerini sağlamak. Sıradan gübrelere göre yüzde 20 ve yüzde 30 daha başarılı sonuçlar elde ettik. Onlara da teşekkür ederim. Sonuçta Kayseri’de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. ticarileşmiş. Şu an çok güzel bir buluşma için buradayız. Bu süreçte çok destek aldık. Teknoparkımızda yerli üretime başladık” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DEĞERLİ KATKILARI VAR

Bu süreçte özellikle devletin yanlarında olduğunu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Prof. Bu proje üniversite, sanayi ve toplum işbirliğinin çok değerli bir örneğidir. Çünkü üniversitemizde Semih hocamın geliştirdiği bu eser şu anda halkın beğenisine sunuluyor. Yüksek teknoloji ürünü bir çalışmanın sanayide ve tarımda kullanılmasına güzel bir örnektir. Büyükşehir Belediyemiz en başından beri bu konuda vereceği desteği esasen açıklamıştı ve şu anda kullandıklarını ve sonuçlardan memnun olduklarını öğrenmekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizde son dönemde ortaya çıkan yeni fonlama sistemleri kitle fonlaması da bunlardan biridir. O çok iyi bir örnekti. Yaklaşık 8 milyon liraya aldığımız destekle Teknopark’ta kurduğumuz üretim tesisinde bizzat Kayseri’de yerli üretime başladık. Halihazırda 10 tonun üzerinde üretimimizi sattık ve aldığımız siparişleri hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yerli biyoteknolojik ve organik gübrelerin kullanımı ile hem toprak ve su kirliliğinin azaltılması hem de topraktaki mikroorganizma faaliyetlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu